شرکتهای اروپایی در نگاهی واقعگرایانه میدانند که در صورت برقراری دوباره روابط میان تهران و واشنگتن، نبود آنها در بازار ایران این اجازه را به رقبای آمریکایی میدهد تا بازار این کشور غنی را اشباع کنند.

منابع خبری اروپای غربی از رقابت شرکتهای اروپایی با شرکتهای آمریکایی برای سرمایهگذاری در ایران پرده برداشتهاند.
به نوشته روزنامه فیگارو، شرکتهای اروپایی در نگاهی واقعگرایانه میدانند که در صورت برقراری دوباره روابط میان تهران و واشنگتن، نبود آنها در بازار ایران این اجازه را به رقبای آمریکایی میدهد تا بازار این کشور غنی را اشباع کنند.
حضور فعال شرکتهای فرانسویفیگارو مینویسد که با وجود تحریمهای اعمال شده علیه تهران، گروه تولید مواد غذایی فرانسوی دانون که در چند ماه گذشته تولیدات لبنیاتی خود را با همکاری شرکتی با نام تجاری و محلی سحر آغاز کرده است، در حال نفوذ به بازار ایران است.
این در حالی است که فشارهای غربی بر شرکتهای فرانسوی برای قطع رابطه و توقف همکاری با ایران روز به روز افزایش مییابد، اما نمیتوان به این کشور بیاعتنایی کرد.
به نوشته فیگارو باوجود مشکلات مربوط به چرخه تولید در ایران، شرکتهای پژو و رنو توقف فعالیتها را پیشبینی نمیکنند.
این درحالی است که در صورت برقراری دوباره روابط میان تهران و واشنگتن، شرکتهای اروپایی میدانند که نبود آنها در بازار ایران این اجازه را به رقبای آمریکایی میدهد تا بازار این کشور استراتژیک را اشباع کنند.
خصوصیسازی، طرحی برای مقابله با تحریمهانشریه هرالدتریبون در گزارشی از روند اجرای طرح خصوصیسازی در ایران، این طرح را تدبیر دولت جمهوری اسلامی برای کمرنگ کردن تحریمهای بینالمللی خوانده و نوشت در حالی که همه نگاهها متوجه موضوع هستهای است، یکی از مهمترین رویدادهای توسعه اقتصادی در ایران که طرح خصوصیسازی ارگانهای دولتی است نادیده گرفته شده است.
به نوشته این نشریه، یکی از نکاتی که در طرح خصوصیسازی ایران بسیار مورد توجه است آن است که این کشور در بسیاری صنایع، تسهیلات خاصی به شرکتهای خارجی خواهان سرمایهگذاری در ایران ارایه میکند.
این گزارش تاکید میکند که با وجود این که تحریمها بسیاری از شرکتهای آسیایی و اروپایی را طی دو سال گذشته از سرمایهگذاری در ایران منصرف کرده است، اما همچنان بسیاری از شرکتها از جمله شرکتهای روسی و چینی نمیتوانند از چنین تسهیلاتی چشمپوشی کنند.
گفتنی است،ایران قصد دارد 92 شرکت تولید انرژی را طی هفته های آتی به بخش خصوصی واگذار کند که به نظر می رسد با وجود تحریم های بین المللی،شرکت های خارجی عمده خریداران این شرکت های تولید انرژی باشند.منبع:مردمك