کد خبر:۶۸۷۶
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۹
تعداد بازدید: 3158
print نسخه چاپی
send ارسال به دوستان
saveذخیره
دلمان به همبرگر خوش بود كه...
در همين كارخانه مذكور هم مسئول فني با وجود آگاهي از قطع انگشت قالب‌زن همبرگر، بي‌تفاوت از اين موضوع رد شده و بدون رعايت اصول فني و بهداشتي، محصولات را به سردخانه انتقال داده
هر اندازه هم تلاش شود، ديگر فست‌فودها و سوسيس و كالباس در سفره ايراني‌ها جاخوش كرده است و با وجود مضراتي كه همه به آن وافقند، اما ديگر توان مقاومت در برابر اين خوردني‌هاي لذيذ و مضر، نيست.
 به همين منظور هم بود كه در سال‌هاي اخير همه تلاش مسئولان بهداشت و درمان و پزشكان و متخصصان تغذيه بر اين معطوف شده بود تا دست كم مردم را به سمت خوردن انواعي از اين خوردني‌ها سوق دهند كه مضرات كمتري براي سلامت دارد. تا اين كه خبر پيدا شدن بند انگشت در همبرگر، اين توصيه‌هاي بهداشتي را هم بي‌ارزش كرد و در نهايت همه را به اين واقعيت رساند كه به هيچوجه به اين محصولات نمي‌توان اعتماد كرد. سابق بر اين وجود پر و تاج و پوست و هرگونه ضايعات مرغ در سوسيس و كالباس‌ها براي بسياري غيرقابل باور بود، اما آيا اكنون نبايد كمي در واقعي بودن اين موارد تأمل كرد؟ دست كم براي آن دسته از كساني كه هنوز به اين باور نرسيده بودند. هرچند كه به سلامت همبرگر با توجه به نحوه طبخ آن هم اطمينان نداشتيم، اما دست كم آن را به عنوان نوعي از فست‌فودها كه از سلامت بيشتري برخوردار بود، معرفي كرده بودند، اما تجربه دوباره بسياري را به اين نتيجه رساند كه ديگر بايد بي‌خيال همبرگر هم شد.اگرچه نمي‌توان منكر بهداشتي‌بودن روند تهيه اين نوع از موادغذايي از سوي دسته‌اي از توليدكنندگان شد، اما با وجود اظهارات اخير معاون اول رئيس‌جمهوري در مراسم اخير روز جهاني غذا و كمي پس از آن اتفاقي كه در يكي از كارخانه‌هاي توليد همبرگر و سوسيس و كالباس در قم، رخ داد ديگر نمي‌توان و نبايد به اين دسته از محصولات اطمينان كرد. وقتي معاون اول رئيس‌جمهوري با لحني عتاب‌گونه به توليدكنندگان هشدار مي‌دهد كه از بدترين گوشت‌هاي يخ زده و سيرهاي كپك‌زده در تهيه اين محصولات استفاده نكنند، مسلم است كه حجت بر همه تمام شده است.اينجاست كه مشخص مي‌شود كه حتي وجود مسئولان فني كارخانه‌ها در دست‌كم واحدهاي توليدي اين محصولات نمي‌تواند علتي براي اطمينان يافتن از سلامت آنها باشد، كما اينكه در همين كارخانه مذكور هم مسئول فني با وجود آگاهي از قطع انگشت قالب‌زن همبرگر، بي‌تفاوت از اين موضوع رد شده و بدون رعايت اصول فني و بهداشتي، محصولات را به سردخانه انتقال داده و اقدام به بسته‌بندي 60 درصد محصول همبرگر كرده است و صدافسوس كه همبرگرهاي توليدي بدون توجه به اين مسئله، همان روز وارد بازار مي‌شود. در كنار اين، حتي 18 بار بازديد كارشناسان و بازرسان دانشگاه علوم پزشكي قم از اين كارخانه در 18 ماه گذشته هم، كارساز نبوده و بالاخره اتفاقي كه نبايد، افتاده است. اين اگرچه يك اتفاق بوده و نبايد آن را تعميم داد، اما در نهايت بهتر است همه مردم به يك نتيجه مهم برسند و آن اينكه در مجموع با عزم جمعي، هر نوع سوسيس، كالباس يا همبرگر را از سفره خود حذف كنند. اين كار اگرچه سخت، اما شدني است! شاهد آن حذف مصرف روغن‌هاي داراي اسيد چرب ترانس يا حذف سنگ نمك در سبد غذايي خانوارهاي ايراني است.

 اين عزم جمعي مردم است كه مي‌تواند خوردني‌هاي مضري چون پفك، چيپس يا سوسيس و كالباس و ديگر مواد غذايي مضر را از سفره ايراني حذف كند، حال مي‌خواهد اين كار موجب ورشكستگي يا تعطيلي كارخانه هاي توليدي شود. تدبير اشتغال براي اين عده هم بر عهده مسئولان است، چه اينكه تأمين سلامت مردم و كاهش هزينه‌هاي بيماري‌هاي غيرواگيري كه هر روز روند صعودي را پيش رو دارند، به طور قطع اولويت مسئولان بوده و هست. در غير اين صورت سالها ممنوعيت براي تبليغ نكردن اين محصولات مضر در رسانه ملي و سطح شهر پاسخگوي اين هزينه‌ها و حذف مصرف خوردني‌ها و آشاميدني‌هاي مضر از سبد خانوارهاي ايراني نخواهد بود. نویسنده : مريم وادي‌پور - ایران
برچسب ها: همبرگر ، کارخانه ، غذا ، کپک
Bookmark and Share
نظرات بینندگان:
نام:
ایمیل:
* نظر: