همه ما ميدانيم که چند کاره بودن و انجام همزمان چند کار از کارآيي انسان کم ميکند. اما انگار ناخودآگاه خيلي از ما اين کار را دوست داريم و از اين نوع کار کردن راضي هستيم. محققان دانشگاه ايالت اوهايو به تازگي اعلام کردهاند انجام چند کار همزمان به انسان احساس خوبي القا ميکند و انگار نيازهاي عاطفي انسان را برآورده ميکند. شايد اين احساس خوب بتواند توجيه اين رفتار باشد که اغلب ما دوست داريم چند کار را همزمان انجام دهيم، حتي اگر نتيجه کارخراب شودو ياکارآيي ما کمتر شود.
خيلي از ما انسانها بر اين باوريم که وقتي چندکار را با هم انجام دهيم بيشتر کار ميکنيم. از همان بچگي دوست داريم جلوي تلويزيون بنشينيم و در حال ديدن کارتون مشقهايمان را بنويسيم. حتي وقتي دانشجو هم باشيم دلمان ميخواهد در حالي که زير چشمي فيلم نگاه ميکنيم، کتابمان را هم بخوانيم. امروزه بازيهاي تکنولوژي که حواس ما را از کارمان پرت کند بسيارند. محققان متوجه شدهاند که بيشترين چيزي که اغلب افراد به طور همزمان با آن کار ديگري انجام ميدهند، رسانههاي ارتباطي چندکاره هستند. خيلي از دانشجويان در حال آماده شدن براي امتحان، باگوشيهاي تلفن همراه خود موسيقي گوش ميکنند و يا به دوستانشان پيامک ميفرستند.
آنها در اين بررسي متوجه شدند که نيازهاي عاطفي و عادت بيشترين علتي است که افراد را به اين کار وا ميدارد حتي در شرايطي که آموزش و مهارتهاي تفکر در اين همزماني از دست برود يا کم شود. آنها ميگويند وقتي هنگام درس خواندن فيلم نگاه ميکنند، کمتر استرس دارند، بيشتر از درس خواندنشان لذت ميبرند و احساس خوبي دارند. البته تحقيقات نشان داده که اين تنها يک عادت است و البته ترک عادت هم کار سختي است. محققان ميگويند اين عادت کمکي به دانش آموزان نميکند اما پاداش عاطفي که از اين روش ميگيرند باعث ميشود به اين کار ادامه دهند. منبع: اطلاعات