معاون امور پيشگيري آسيبهاي اجتماعي بهزيستي خراسان شمالي گفت: اعتياد به اينترنت عواقب منفي روانشناختي، اجتماعي، درسي و يا شغلي در زندگي فرد دارد.
هاجر پاکدين در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بيان كرد: تشخيص اينکه وقت فرد در اينترنت چگونه صرف ميشود يکي از عناصر عمده براي درمان اعتياد به اينترنت است.
وي با اشاره به عواقب روان شناختي اعتياد به اينترنت، بيان کرد: اين اشخاص احساس تهي بودن و افسردگي ميکنند و در بين خانواده و دوستان کمتر ديده ميشوند.
پاکدين افزود: نوجوان و جواني که به اينترنت اعتياد دارد به دوستان اينترنتي از دوستان واقعي نزديکتر است و داراي مشکلات تفريحي و فوق برنامه است.
وي با ذکر اين که اين افراد زمان کمي را براي مطالعه اختصاص ميدهند، بيان كرد: يک راهکار مناسب براي اينکه فرد از اينترنت استفاده ناصحيح نداشته باشد اين است که يک فعاليت جايگزين براي آن پيدا کند.
پاکدين خاطرنشان کرد: تشکيل مراکزي براي جوانان و نوجوانان و ارائه فعاليتهاي فرهنگي، ورزشي، تفريحي و آموزش شغلي و حرفهاي ميتواند جانشين مناسبي براي اينترنت باشد.
وي گفت: نوجوانان و جواناني که به اينترنت اعتياد دارند، اغلب از لحاظ خلقي با ديگران بدرفتاري ميکنند و براي حل مسائل خود بيشتر به تهديد و خشونت فيزيکي تکيه دارند.
معاون امور پيشگيري آسيبهاي اجتماعي بهزيستي خراسان شمالي افزود: اين افراد هنگام استفاده از رايانه احساس خوب بودن و رضايتمندي ميکنند.
وي بيان كرد: افزايش اطلاعات در مورد اينترنت از طريق برنامههاي گروهي مدارس و آموزش همگاني و کنترل خود و عزت نفس از طريق آموزش مهارتهاي رفتاري نيز ميتواند در جلوگيري از بروز اين مشکل موثر باشد.
پاکدين گفت: مهارتهاي شناختي کلي براي مقاومت در برابر تاثيرات ارتباطات بين فردي و يا رسانههاي جمعي از روش بحث و مذاکرههاي کلاسي حائز اهميت است.
وي تاکيد كرد: بعضي افراد به دليل اين که در زندگي واقعي حمايت اجتماعي ندارند به طرف اينترنت سوق داده ميشوند.
پاکدين ادامه داد: اين افراد بايد يک گروه حمايتي جايگزين که بتواند بهتر با موقعيت وي سازگار باشد، پيدا کنند