کد خبر:۵۴۹۵
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۵۴
تعداد بازدید: 2221
print نسخه چاپی
send ارسال به دوستان
saveذخیره
چربي ناحيه شكمي مي تواند باعث فشار خون شود
چربي اضافي ذخيره شده در بدن بويژه در ناحيه شكمي مي‌تواند باعث افزايش فشار خون شده و در نتيجه خطر بروز حمله قلبي و مغزي را افزايش دهد.
 يك فوق تخصص تغذيه گفت:چربي اضافي ذخيره شده در بدن بويژه در ناحيه شكمي مي‌تواند باعث افزايش فشار خون شده و در نتيجه خطر بروز حمله قلبي و مغزي را افزايش دهد.   

'سيدمرتضي صفوي' روز دوشنبه در گفتگو با ايرنا اظهار داشت: پيشگيري و كنترل فشار خون مي تواند باعث سلامتي جسمي و يك زندگي طولاني‌ با كيفيت بهتر مي‌شود.

اين فوق تخصص تغذيه با بيان اينكه فشار خون بالا در دراز مدت بر قسمتهاي مختلف بدن آسيب جدي وارد مي كند،گفت:مي توان از سنين كودكي با اصلاح شيوه زندگي، پيروي از رژيم غذايي سالم و فعاليت جسمي مداوم براي پيشگيري از آن اقدام كرد.

صفوي توصيه كرد كه فشار خون همه افراد از سن سه سالگي به بعد به طور دوره‌اي اندازه‌گيري شود، زيرا پرفشاري خون خفيف نيز مي‌تواند خطرناك باشد.

وي با بيان اينكه ميزان فشار خون كودكان بر اساس سن، قد و جنسيت آنها اندازه گيري مي شود ،خاطر نشان كرد:تحقيقات انجام شده توسط 'انجمن قلب آمريكا'AHA حاكي از اين است كه تشخيص اوليه فشار خون در كودكان مي تواند از بروز بيماري قلبي درسنين بزرگسالي جلوگيري كند.

متخصص تغذيه گفت:بيشتر مردم از ميان عوامل غذايي مرتبط با فشار خون، نمك را مي‌شناسند، در حالي كه هر چند فشار خون بيش از نيمي از افراد به نمك حساس است، اما عوامل ديگري نيز در اين امر دخيل است.

وي متذكر شد:كاهش وزن يكي از مؤثرترين درمان‌هاي غيردارويي براي مبتلايان به پرفشاري خون است.

به گفته وي، فعاليت فيزيكي نيز به طور غيرمستقيم به پيشگيري از فشار خون بالا كمك مي كند.
وي فعاليت‌هاي هوازي مانند پياده روي روزمره و فعاليت‌هايي كه زمان انجام آنها نسبتاً‌ طولاني‌تر است را براي كاهش فشار خون مفيد دانست.

اين فوق تخصص تغذيه اظهار داشت: فعاليت هاي هوازي باعث مي شود قلب و رگ‌هاي خوني تقويت شده، بافت چربي بدن به بافت عضلاتي تغيير پيدا كرده و حجم انتقال اكسيژن از قلب به بافت‌ها در هر ضربه افزايش يابد.

صفوي تصريح كرد: ورزش هاي هوازي همچنين وضعيت هورموني بدن را به نحوي تغيير مي‌دهد كه باعث كاهش فشار خون شده و و علاوه بر آن مايعات بدن را دوباره پخش كرده كه اين امر باعث تسهيل انتقال خون در سرخرگ‌هاي محيطي مي‌شود.

وي گفت: در افراد مبتلا به فشار خون بالا،مصرف مقادير كافي موادغذايي حاوي پتاسيم از حملات مغزي جلوگيري مي‌كند.

صفوي در مورد غذاهاي آماده و كنسروي نيز گفت:اين غذاها در حين عمليات فرآوري در كارخانه‌هاي صنايع عذايي، بتدريج پتاسيم خود را از دست داده و نمك به آن افزوده مي‌شود در نتيجه نسبت پتاسيم به سديم آن به شدت كاهش مي‌يابد.

اين استاد دانشگاه همچنين اظهار داشت:بعضي داروهاي افزايش دهنده ادرار كه در درمان فشار خون بالا به كار مي‌رود،سبب دفع پتاسيم مي‌شوند و افرادي كه از اين قبيل داروها استفاده مي‌كنند بايد در مصرف مواد غذايي حاوي پتاسيم در رژيم غذايي روزانه خود دقت كنند.

اين متخصص تغذيه افزود: منيزيم نيز يك عنصر مهم در جلوگيري از انقباض رگها بشمار مي‌رود و از اين رو به عنوان گشاد كننده عروق مي‌تواند در تنظيم فشار خون ايفاي نقش كند و دريافت مقادير مناسبي منيزيم از طريق منابع غذايي مثل سبزيجات با برگ سبز تيره، مغزها، حبوبات، نان و غلات سبوس‌دار و غذاهاي دريايي توصيه مي‌شود. 
برچسب ها: فشار خون ، چربي
Bookmark and Share
نظرات بینندگان:
نام:
ایمیل:
* نظر: