داستان ساده است، اگرچه تلخ. در عرض چند روز دو پزشك به قتل ميرسند و سه پرستار هم توسط همراهان بيماران مضروب ميشوند. از بد حادثه هر پنج مورد مربوط به كادر درماني بيمارستانهاي دولتي است.
پيش از دستگيري قاتل و مقصران اين حوادث رئيس سازمان نظام پزشكي رسانهها را مقصراين حوادث ناگوار ميداند كه با بزرگنمايي اشتباهات پزشكان و فضاسازيو كملطفيهايي كه به همكارانش دارند، موجبات اين جنايات و درگيريها را بهوجود آوردهاند.
بعد هم خبر ميرسد كه وزارت بهداشت براي جلوگيري از بروز چنين حوادث تلخي اسپري فلفل در اختيار كادر پزشكي ميگذارد اما تمهيدات امنيتي وزارت بهداشت براي محافظت از كادر درماني به اينجا هم ختم نميشود و معاون امور رفاهي و اجتماعي سازمان نظام پزشكي كشور خبر ميدهد كه با امضاي تفاهمنامهاي با نيروي انتظامي، تجهيزات دفاع شخصي نظير اسپري اشك آور و شوكر الكتريكي در اختيار كادر پزشكي و پيراپزشكي مراكز درماني كشور قرار خواهد گرفت.
در اينكه اين حوادث بسيار تلخ و نگران كننده است شكي نيست و در اينكه نيروي انتظامي حافظ امنيت تمام شهروندان است نه تنها جاي ترديد نيست كه بحق هم هست.
اما يك سوال، اگر فردا روزي در سطح شهر چند راننده تاكسي مورد ضرب و شتم مسافران قرار گيرند، بايد بلافاصله سازمان تاكسيراني هم موافقت نامه امنيتي را با نيروي انتظامي امضا كرده و رانندگان را مسلح به شوكرالكتريكي و ديگر ادوات دفاع شخصي كند و ايضا ديگر صنوف.كمبود پزشك و كادر درماني در بيمارستان ها ، شكاف
در آمدي ميان پزشكان و پرستاران، عدم تحقق وعدههاي دولت در افزايش حقوق و پرداخت معوقات و كاهش ساعت كار پرستاران و عدم استخدام 23 هزار پرستار جديد و دلايل بسيار ديگر باعث شده است. كادر درماني پزشكي بيمارستانها در كنار كمبودها، اگر نگوييم با كم انگيزگي با دلسردي با بيماران برخورد كنند.
ارائه ليست بلند بالا از مشكلات بيمارستانها بدان معني نيست كه مورد ضرب و شتم قرار گرفتن پرستاران يا قتل پزشكان ناديده گرفته شود. اما معتقديم بايد دلايل و انگيزهها نيز مورد توجه قرر گيرد.
اگر در يك طرف اين ماجرا پرستاران و پزشكان قرار دارند در طرف ديگر مردمي قرار دارند كه در كنار مشكلاتي كه با كمبود كادر درماني و پزشك و تاخير در پذيرش بيماران دارند.60 درصد هزينه درمان راهم از جيب پرداخت ميكنند.
واقعي نبودن تعرفهها و پرداخت 60 درصد هزينههاي سلامت از جيب مردم مسائل حل نشدهاي هستند كه به گفته كارشناسان بيمه و بهداشت و درمان آستانه تحمل مردم را پايين آورده است و اين مشكلات قابل كتمان نيست،نكتهاي كه خانم دستجردي وزير بهداشت نيز بدان معترف است« هر جا ميرفتيم مردم سرازير ميشدند و شكايتشان را از اورژانسها اعلام ميكردند.»
شكافي كه اكنون بين بيمار و جامعه پزشكي افتاده است با شوكر الكتريكي پرشدني نيست. در كنار تجهيز كادر درماني به دفاع شخصي بايد واقع بينانه به مشكلات پرستاران و پزشكان فداكار كشورمان رسيدگي شود. از سوي ديگر دولت بايد بار سنگين 60 درصدي هزينههاي سلامت را از دوش مردم بر دارد.
اگر اين مشكلات حل شود نه نياز به اسپري فلفل و شوكر الكتريكي است و نه اينكه بخواهيم رسانهها را متهم به جوسازي كنيم. اگرچه ديوار رسانهها كوتاه است اما ... منبع:روزنامه تهران امروز - اكبر هاشمي