هماكنون شيوع سرطان سينه در كشور نسبت به گذشته رو به افزايش است كه يكي از علل اين موضوع، افزايش جمعيت و اميد به زندگي در زنان به شمار ميرود.

يك فوق تخصص خون و پيوند مغز استخوان گفت: به دليل ضعف در سيستم غربالگري كشور، سرطان سينه زنان در مراحل پبيشرفته تشخيص داده ميشود.
مسعود فخاريان امروز در سمينار دو روزه تازههاي درمان سرطان سينه كه در محل بيمارستان شريعتي برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به نوع پيشرفت سرطان سينه، گروههاي مختلف بيماران به درمانهاي مختلفي نياز دارند.
وي با بيان اينكه درمانهاي سرطان سينه شامل جراحي، شيميدرماني، هورموندرماني و اشعهدرماني است، افزود: هماكنون شيوع سرطان سينه در كشور نسبت به گذشته رو به افزايش است كه يكي از علل اين موضوع، افزايش جمعيت و اميد به زندگي در زنان به شمار ميرود.
اين فوق تخصص خون و پيوند مغز استخوان با بيان اينكه سرطان سينه يك بيماري مربوط به افراد مسن است، عنوان كرد: سرطان سينه بعد از 50 سالگي شيوع زيادي دارد و نتايج درمان آن در ايران با كشورهاي پيشرفته مشابه است همچنين ميزان پايدار و زنده ماندن بيمار بعد از درمان در ايران مشابه كشورهاي غربي است؛ بيماراني در كشور وجود دارند كه با گذشت 25 سال از ابتلا به سرطان سينه در حال ادامه زندگي بوده و از كارافتادگي زيادي ندارند.
فخاريان ادامه داد: مهمترين امر در سرطان سينه، تشخيص بهموقع بيماري و جلوگيري از پيشرفت آن است و اگر اين بيماري در مراحل اوليه كشف شود درمان آن به مراتب آسانتر است.
وي با بيان اينكه به دليل ضعف سيستم غربالگري، اكثر بيماران مبتلا به سرطان سينه در كشور در مراحل پيشرفته شناخته ميشوند، خاطرنشان كرد: هر زني بعد از 30 سالگي و با اتمام مدت قاعدگي بايد به معاينه سينه خود پرداخته و سالانه نيز به پزشك متخصص مراجعه كند.
اين فوق تخصص خون و پيوند مغز استخوان با اشاره به اينكه اطلاعات عمومي زنان در زمينه سرطان سينه بايد افزايش يابد، گفت: با افزايش آگاهي زنان، سرطان سينه در مراحل اوليه تشخيص داده ميشود.
وي با بيان اينكه هماكنون طرح غربالگري سرطان سينه توسط وزارت بهداشت در حال اجراست، افزود: در شهر تهران برخي مراكز مانند بيمارستان امام خميني(ره) مركزي را براي بررسي سرطان سينه زنان دارند اما به دليل ضعف اطلاعرساني اكثر زنان از اين موضوع اگاه نيستند.
فخاريان در خصوص عوامل تأثيرگذار بر افزايش ابتلا به سرطان سينه ادامه داد: چاقي، مصرف زياد قرصهاي ضد بارداري، ازدواج ديررس و حاملگي در سنين بالا احتمال ابتلا به سرطان سينه را افزايش ميدهد.
اين فوق تخصص خون و پيوند مغز استخوان، ورزش، تغذيه مناسب و استفاده از ويتامين E و C را در كاهش ابتلا به سرطان سينه مؤثر دانست.
12 زن مبتلا به سرطان سينه در ايران از طريق سلولهاي مغز استخوان درمان شدند
دبير سمينار تازههاي درمان سرطان سينه گفت: استفاده از مغز استخوان روشي جديد براي درمان سرطان سينه است و 12زن مبتلا به اين بيماري از اين طريق در كشور درمان شدند.
به گزارش فارس، اردشير قوامزاده امروز در سمينار دو روزه تازههاي درمان سرطان سينه كه در بيمارستان شريعتي برگزار شد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سرطان سينه رايجترين نوع سرطان در ميان زنان ايراني است و روند رو به رشدي را در كشور دارد.
وي با بيان اينكه سرطان سينه در تمام كشورهاي جهان به جز آمريكا در حال رشد است، افزود: اين كشور توانسته است با بكارگيري روشهاي تأييدشده پيشگيري از سرطان سينه، ميزان اين بيماري را در كشور خود به ميزان 10 درصد كاهش دهد.
استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه ورزش و تغذيه مناسب از جمله روشهاي تأييدشده براي پيشگيري از سرطان سينه هستند، عنوان داشت: زنان بايد با مصرف كم نمك و چربيهاي اشباع شده با افزايش وزن خود مقابله كرده و با انجام ورزش به صورت روزانه با سرطان سينه مقابله كنند.
قوامزاده، ژنتيك را عامل مهم ديگري در بروز سرطان سينه دانست و ادامه داد: افرادي كه در بستگان درجه يك خود يعني خواهر و مادر، سابقه ابتلا به اين بيماري را دارند بايد هر 6 ماه يك بار براي معاينه دقيق به پزشك مراجعه كنند چرا كه اين افراد در مقاسه با ساير زنان از شانس بالاتري براي ابتلا به سرطان سينه برخوردار هستند.
يك دوره درمان سرطان سينه تا 30 ميليون تومان هزينه دارد
وي با اشاره به گران بودن قيمت داروهاي سرطان سينه و ورود آنها از خارج به داخل كشور اضافه كرد: خريد اين داروها هزينه زيادي براي بيمار داشته و يك دوره درمان، گاهي تا 30 ميليون تومان براي بيمار هزينه دارد؛ از اين رو براي تشخيص دقيق اين موضوع كه بيمار واقعاً به اين داروها احتياج دارد يا خير، نياز به آزمايشگاههاي مجرب و با امكانات كافي داريم.
رئيس مركز تحقيقات پيوند سلولهاي بنيادي دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به استفاده از سلولهاي بنيادي در درمان سرطان سينه گفت: گاهي اوقات سرطانهاي سينه در برابر روشهاي درماني ديگر نظير پرتودرماني يا شيميدرماني از خود مقاومت نشان ميدهند؛ بنابراين ممكن است مقادير بالايي از داروهاي شيميدرماني براي درمان مورد استفاده قرار بگيرد.
وي بيان داشت: از آنجايي كه مقادير بالاي اين داروها ميتواند منجر به تخريب مغز استخوان شود قبل از انجام شيمي درماني، مغز استخوان فرد، گرفته شده و سپس فريز ميشود و براي درمان بيمار، مورد استفاده قرار ميگيرد.
قوامزاده با بيان اينكه استفاده از مغز استخوان فرد براي درمان سرطان سينه، امكان بازگشت بيماري را به نصف كاهش ميدهد، افزود: در هنگام پيشرفت سرطان سينه ميتوان مغز استخوان را از خواهر و برادر بيمار دريافت كرد؛ هماكنون 12 زن مبتلا به اين سرطان را از طريق مغز استخوان درمان كردهايم.
وي با اشاره به اينكه بر اساس آمار وزارت بهداشت، سالانه هشت هزار زن در ايران به سرطان سينه مبتلا ميشوند، ادامه داد: آمار سرطان در ايران به طور كامل گزارش نميشود از اين رو آمار دقيقي از وضعيت سرطان در كشور نداريم.
دبير سمينار تازههاي درمان سرطان سينه، ميزان ابتلا به اين نوع سرطان را در زنان ساكن تهران و اصفهان به دليل جمعيت بالاي اين شهرها بيشتر از ساير مناطق كشور دانست و خاطرنشان كرد: سن ابتلاي زنان ايراني به سرطان سينه در مقايسه با ساير كشورها كمتر بوده كه يكي از عوامل اين امر، جوان بودن جمعيت كشور است.
قوامزاده بيان داشت: زنان براي پيشگيري از سرطان سينه بايد به صورت ماهانه بعد از قاعدگي، سينههاي خود را معاينه كرده و در صورت لمس هرگونه توده يا خونريزي از نوك سينهها سريع به پزشك مراجعه كنند.