گرايش روزافزون جوانان به زيبايي ظاهر و رويآوردن به جراحيهاي پلاستيك طي دههگذشته منجر بهرشد ۸۳ درصدي تعداد جراحيهاي پلاستيك در كشور شده است.

ايرانيان پيش ازتغيير ساختارالگوي زندگي و باورهاي زيباي خود بر داشتن سيرت زيبا در زندگي و جامعه تاكيد داشتند و صورت زيبا را نهي نميكردند ، اما بر سيرت زيبا ترجيح نميدادند.
به گزارش صدف نيوز،اكنون اين باورها در فرهنگ چندگانه ومختلط شهري كمتر يافت ميشود، چرا كهتغيير ساختارالگوي زندگي،شهرنشيني و فناوري بهشدت در حال ايجاد دگرگوني در ارزشها، فرهنگ و اعتقادات مردم هستند.
اين افكارجاي خود را بهباورهايي چون "خواهي نشوي رسوا هم رنگ جماعت شو" و "مردم عقلشان به چشمشان است" داده است.
براساس اين باورهاست كه آمارها نشان ميدهد درحال حاضردرايران بيش از ۱۰ هزار زن متقاضي جراحي پلاستيك هستند و مردان به نسبت ، ۱۰ تا ۱۵ درصد زنان خواهان اين جراحي و مراجعان به جراحهاي زيبايي را تشكيل ميدهند.
جراحي پلاستيك ازرشتههاي پيچيدهعلم پزشكي است كهشاخههاي بسياري دارد،ولي امروزه در جامعه ما، مردم آن را صرفا جهت ايجادزيبايي و رفع معايب ظاهري و با عنوان (جراحي زيبايي) ميشناسند.
درحالي كه همه رشتههاي پزشكي جنبه نجات بيمار از درد، ناراحتي و درمان را دارند ، با اين وجود به دليل جوان بودن جمعيت كشور، گرايش به جراحيهاي زيبايي گسترش پيدا كرده و بحثهايي مثل جراحي بيني، كشيدن پوست (ليفتينگ)، درمان با ژل و تزريق ژل در ناحيه سينهها و گونهها باب شده است كه ميزان عوارض و تبعات ناخوشايند آن بهتدريج بروز پيدا ميكند.
گرايش روزافزون جوانان به زيبايي ظاهر و رويآوردن به جراحيهاي پلاستيك طي دههگذشته منجر بهرشد ۸۳ درصدي تعداد جراحيهاي پلاستيك در كشور شده است.
از پيدايش جراحي پلاستيك در ايران و پايهگذاري آن توسط دكتر "محمداصانلو" و تاسيس كرسي تدريس در رشته جراحي پلاستيك در دانشگاه تهران بيش از نيم قرن ميگذرد.
درطول دهه گذشته، افزايش تعداد متقاضيان جراحي زيبايي وصرف هزينه تا سقف ۲۰ ميليون ريال براي جراحي بيني و ۳۰ ميليون ريال براي زيبايياندام از سوي متقاضيان وتعارض صرف چنين هزينههايي باسطح درآمد طبقهمتوسط و مرفه جامعه، زمينههاي قابل بررسي در تحولات رفتاري اجتماعي جوانان است.
امروزه در جامعه مشاهده ميشود كه جراحي پلاستيك يا زيبايي به ويژه بيني در ميان مردان نيز رايج شده است.
بر اساس آمار سازمان نظام پزشكي كشور ، نام ۱۰۱ پزشك متخصص و فوق تخصص جراحي پلاستيك و ترميمي در اين سازمان ثبت شده است و اين در حالي است كه بيش از سه هزار پزشك در ايران بدون داشتن مدرك تخصص درزمينه جراحي پلاستيك دست به جراحي زيبايي بيني ميزنند.
هم اكنون در هر يك از شهرستانهاي كشور بهطور متوسط يك پزشك بهعمل جراحي بيني مبادرت ميكند و مردم بدون توجه به اين مساله مهم ، حاضر به تحمل تيغ جراحي براي زيبا شدن هستند.
بر اساس آمارهاي موجود ، جراحي بيني در رتبه اول، جراحي اندام در رتبه دوم وحذف چين وچروك صورت در رتبه سوم جراحيهاي معمول در ايران قرار دارد.
اما به گفته متخصصان، عوارض جراحي پلاستيك (زيبايي) فراتر از زيبا شدن است و علايم اين عوارض به مرور زمان و چندين سال پس از جراحي بروز مييابد غافل ازاينكهمردم بويژه زنان و دختران به آن توجه نميكنند و فقط به دنبال زيباشدن هستند.
دكتر "سارا قرباني" فوق تخصص دررشتهجراحي پلاستيك ، دليل اين نوع جراحيها را در كشور تمايل مردم به رفع عيوب و بالا رفتن فرهنگ شهرنشيني دانست.
وي گفت: در كشورهاي اروپايي اعمالي كه روي بدن انجام ميشود، بسيار زياد است و مردم در اروپا و آمريكا تمايل زيادي به تنظيم حدود بدن دارند و عكس اين وضعيت در كشور ما شيوع دارد.
دكترقرباني تصريحكرد: بهدليل پوشش وفرهنگ خاصي كهداريم، خانمها صورتشان پوشيده است و فقط بيني آنها جلب توجه ميكند و تمايل به جراحي بيني هم از همين جا نشات ميگيرد.
وي، عوارض جراحي بيني براي دوياسه بار را باعث بروز عفونت دانست و گفت:
بروز عفونت و خونريزي بعد از هر عمل جراحي تا حدودي وجود دارد، ودر جراحي -هاي پلاستيك نيز بايد از تكنيك درست استفاده شود.
اين فوق تخصص جراحي پلاستيك افزود: در جراحيهاي زيبايي ورمهاي مربوط به عمل فروكش ميكنند، ناهمواريها و پستي و بلنديها در بعضي از قسمتهايي كه ساكشن شدهاند ايجاد ميشود كه به دليل عدم رعايت اصول درست جراحي و ساكشن ممكناست اين وضعيت رخ بدهد و بيمار متوجهشود كه قسمتهاي ساكشنشده يكنواخت و يكدست نيستند.
ويبا بيان اينكه كشش پوست و اصلاح افتادگي لايههاي زيرين پوست از سختترين جراحيهاي پلاستيك محسوب ميشوند، افزود: در زيرپوست صورت ، عروق عصبي زيادي وجود دارد و به همين جهت بايد دقيق و با حوصله دست به انجام چنين اعمالي زد.
دكتر قرباني توضيح داد: ليفتينگ ناحيه اخم و ابروها و بالاكشيدن ابروها، از بين بردن چروكهاي كنار چشم و اعمال اصلاح اطراف پلكها كه شامل برداشتن پوست، عضله و پف دور چشم ميشود ، اثر بسيار زيادي در تغيير و زيباسازي چهره دارد، در موارد زيادي بيمار براي ليفتينگ كل صورت مراجعه ميكند، ولي ما به او پيشنهاد ميدهيم فقط دور چشم را اصلاح كند.
وي با اشاره به تكنيك عمل در اين مساله، گفت: اگر افتادگيها و چين و چروك و چربيها به شكل دقيق و با حوصله برداشته شوند ، رضايت زيادي در فرد ايجاد ميكند و تا سالها تاثير آن بر چهره فرد ميماند.
اين پزشك تصريح كرد: اما اين عمل در بسياري موارد مشاهده شده كه توسط افراد غيرمتخصص در مطبها و آرايشگاههاي زنانه انجام ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه تزريق ژل را به هيچ وجه پيشنهاد نميكنم، گفت: در بسياري از كشورهاي اروپايي و آمريكايي به عوارض آن پي بردهاند و ديگر از تزريق ژل استفاده نميكنند.
ويافزود:شكلهاي غيرقابل كنترلي كهدرمحل تجمع ژل ايجادميشود، برجستگيهاي نخودي شكلي كه باعث آزار بيمار ميشود و بعد از مدتي زيرپوست به وجود ميآيد و حتي عوارض درازمدت آن باعثشده كه پزشكان حاذق از تزريق ژل اجتناب كنند.
اين فوق تخصص جراحي پلاستيك معتقد است هر مراجعهكنندهاي نبايد تحت عمل جراحي قرار بگيرد ، او بايد كاملا مورد بررسي قرار بگيرد، هدف او ارزيابي بشود و اگر مشكل جدي دارد، پزشك او را كمك كند.
وي با بياناينكه هميشه هماعمال جراحي زيبايي فرد را بهرضايت نميرساند، گفت:فرد بايد بداند اگر پوست شل و نامناسبي داشته باشد، به طور يقين از عمل سودي نخواهد برد يا ممكن است بيماري كه براي جراحي بيني مراجعه كرده چهرهاش تغيير مثبت و رضايت بخش پيدا نكند.
وي افزود: تغييري كه در نتيجه عمل جراحي ايجاد ميشود بايد با توجه به ريسك عمل ارزش داشته باشد.
به اعتقاد وي، بيماري كه شكم درشتي دارد و روي گردن و شانههاي او فشار ميآورد، بايد تحت عمل قرار بگيرد تا از بروز آرتروز يا تشديد آن و فاصله پيدا كردن مهرههاي گردن و نخاع جلوگيري شود كه با بالا رفتن سن اين عوارض بيشتر ميشوند و فرد بايد زودتر اقدام كند.
دكتر قرباني گفت: به همين دليل تقريبا از هر پنج بيماري كه براي جراحي بيني مراجعه ميكنند، فقط دو نفر را ميپذيرم و اولويت با كساني است كه دچار مشكل هستند و واقعا به جراحي نياز دارند.
وي گفت مردم بدون جراحي هم ميتوانند زندگي خوبي را سپري كنند.