بايد اجازه دهيم صاحبنظران بيايند در رسانهها بحث كنند و مسائل مورد نظر خود را در مناظرهها به بحث بگذارند تا مردم به آنها گوش بدهند. اگر منطق باشد و به مردم آگاهي بدهيم ديگر مردم از دو طرف ...

يكي از اعضاي جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد كه در جلسه روز گذشته هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با دانشجويان عضو جوامع اسلامي دانشگاههاي خراسان و تعدادي از دانشجويان دانشگاه آزاد در تالار آئينه حرم رضوي حاضر بود، در گفتگو با فارس، به تشريح اتفاقات رخ داده در اين ديدار پرداخت كه در ذيل ميآيد:
در ابتداي اين مراسم تيمور عسگري نماينده مردم مشهد در مجلس هفتم سئوالي را با اين مضمون كه تعريف شما از امنيت و شاخصههاي امنيت چيست؟ از هاشمي پرسيد كه وي در پاسخ به عسگري گفت: من از جرياني كه در كشور ميگذرد راضي نيستم و مناسب نبود كه در شرايطي كه از طرف دشمن تحت فشار هستيم اين مسائل به وجود بيايد، بخصوص جدا شدن قشر آگاه و متفكر جامعه از نظام نوپاي اسلامي.
هاشمي ادامه داد: بگذاريد يك جمله نيز درباره امنيت عرض كنم، با توجه به آيات قرآن، جامعه مومن جامعهاي است كه آلوده به ظلم نباشد و اين خواسته از خواستههاي اصلي انقلاب بوده است.
پس از تيمور عسگري، جمشيد خاتمي به عنوان نماينده دانشگاه آزاد از هاشمي پرسيد كه شما چرا در شرايط فعلي سكوت ميكنيد و علت سكوت در مقابل قضاياي اخير چيست؟ كه هاشمي رفسنجاني در جواب وي گفت: من هميشه با افراط و تفريط مخالفم و راه خودم را مستند به آيات قرآن و ادله ميدانم، من فكر ميكنم اگر اعتدال بر جامعه حاكم باشد بسياري از مسائل قابل حل است. وي افزود: الان هم همينطور است. يك جريان افراطي هميشه در راست و گاهي در چپ بوده است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به كتاب «عاليجناب سرخپوش» تصريح كرد: آن تندرويي هم كه آن كتاب را نوشته حالا مصلحت خود را در اين ميبيند كه از ما حمايت كند.
هاشمي همچنين اظهار داشت: تندروهاي اين طرفي، يعني برخي بچههاي اصولگرا و محافظه كار هم همينطور هستند ولي اكثريت جامعه ما اعتدال ميخواهد مثل تحصيل كردههاي آگاه.
در ادامه اين مراسم مهدي بادپا دبير تشكيلات جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد از هاشمي پرسيد كه شما در روزهاي گذشته صحبتي كرديد مبني بر اينكه وحدت فقط حول رهبري است، شما به عنوان دو بال نهاد رهبري كه هم رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام و هم رئيس مجلس خبرگان هستيد نقشتان در اين باره چه بوده است؟ وي ادامه داد: كساني كه به شما در مجلس خبرگان و مجلس ششم راي دادند كساني بودند كه در مساجد و منابر شعار "خامنهاي زنده باد، هاشمي پاينده باد را سر ميدادند اما الان كساني از شما حمايت ميكنند كه كتاب «عاليجناب سرخپوش» را درباره شما نوشتند و شما را به قتل، ديكتاتوري و سركوب متهم كردند و همان كساني هستند كه در خارج از كشور همراه منافقين عليه انقلاب راهپيمايي راه انداختند، شما چرا اقدامي در اين زمينه انجام ندادهايد.
بادپا سئوال ديگر خود را به مسائل روز اقتصادي اختصاص داد و گفت: درحال حاضر بحث روز بحث اجراي طرح اقتصادي است و شما در اين قضيه يا كنارهگيري كردهايد و يا شما را به بازي نگرفتهاند. شما كه رابطهتان با كشورهاي تركمنستان، پاكستان، عربستان و ساير كشورهاي بينالمللي خوب است نبايد خودتان را به عنوان رهبر يك جريان سياسي تقليل دهيد. به اعتقاد ما جايگاه شما بالاتر از اين مسائل است و در بحث تحول اقتصادي ميتوانيد با كمك به رئيس جمهور دولت دهم در كاستن آسيبهاي اين طرح كمكرسان باشيد، آيا شما نقش آفريني ميكنيد؟
دبير جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد در آخرين سئوال خود تصريح كرد: در رابطه با تخلف اطرافيان و منتسبان آقاي هاشمي مطلبي كه در ميان عموم جامعه مطرح است، نگاه مردم به عكسالعمل شماست، چند ماه پيش فرزند شما به كشور انگليس سفر كرد و دفتر وي در دانشگاه آزاد با صدور بيانيهاي اعلام كرد كه وي به خاطر سفر كاري و افتتاح يكي از واحدهاي دانشگاه آزاد به لندن رفته است، حال مردم از خودشان ميپرسند كه آن بيانيه براي چه بود و اين نيامدن دو سه ماهه مهدي هاشمي چيست؟ سكوت شما در اين زمينه به نفع شما نيست.
هاشمي در پاسخ به سئوالات در جلسه اظهار داشت: من در مقابل اتفاقات اخير ساكت نيستم، الان شرايطي در كشور است كه برخي حرف مخالف را تحمل نميكنند و در اين شرايط حرف زدن براي جامعه مفسده دارد، من موضع خود را صريح در نماز جمعه انتخابات گفتم آن هم مبنايش نص صريح قرآن بود و من با توجه به آيات قرآن حرف زدم.
وي ادامه داد: در آن نمازجمعه گفتم كه انقلاب ما بر اساس اسلام و قرآن است، اما حرفي كه من ميزنم را تندروهاي اصولگرا نميپسندند و راي مردم را زينتي ميدانند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه اين جلسه با اشاره به روايتي از حضرت علي(ع) اظهار داشت: حضرت علي(ع) از سوي خدا منصوب بود و خدا به پيغمبر گفت: ولايت علي(ع) را اعلام كن و اين كار براي پيامبر سخت بود زيرا كه جامعه آن زمان علي را به عنوان رهبر نميپسنديدند و با گذشت چند ماه ديديم كه مردم با علي(ع) چه كردند.
هاشمي افزود: پيامبر به حضرت علي(ع) در مجلس خصوصي گفتند كه تو حق ولايت و صرف خدا را داري اگر مردم قبول كردند جامعه را اداره كن ولي اگر قبول نكردند خودت را تحميل نكن.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه كرد: پس از جنگهاي اميرالمؤمنين(ع) انتقادات به حضرت زياد شد كه چرا اقدام به جنگ و آدمكشي ميكنيد و چرا ديروز كه ديگران بر جامعه حاكم بودند تو به آنها مشورت ميدادي اما در حال حاضر دائم در حال جنگ هستي كه حضرت علي(ع) در يك جلسه خصوصي با 10 نفر از حواريون خود درباره سقيفه و خلفا فرمودند وقتي كه من به خلافت رسيدم شرايط و زمينه جنگ فراهم شد. حضرت علي در آن جلسه به آن 10نفر كه كميل هم جزو آنها بود فرمودند كه شما در نمازجمعههاي مناطق مختلف شركت كنيد و حرفهاي مرا براي مردم توضيح دهيد و شهادت دهيد به حرفهاي من.
هاشمي در ادامه با بيان اينكه من اين روايت را از سيدبن طاووس نقل كردم خاطرنشان كرد: ما انقلابمان را با مردم شروع كرديم و از امام خواستيم كه رساله بنويسند اما ايشان نمينوشتند اما با اصرارهاي ما ايشان قبول كردند كه رساله بنويسند، امام هميشه ميگفت كه مردم، مردم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: در جنگ هم اگر مردم نميآمدند ارتش شكست ميخورد، مردم ما معتقد و مسلمانند و اگر ما را نميخواهند كه حكومت كنيم ما ميرويم.
هاشمي با اشاره به نماز جمعه پس از انتخابات كه با امامت وي برگزار شد، تصريح كرد: من در آن نمازجمعه نگفتم كه انتخابات درست است يا باطل؛ فقط گفتم ترديد در جامعه حاكم است؛ اما برخي آمدند و به من گفتند چرا گفتي ترديد؟ در صورتي كه آن روز ميليونها نفر در خيابانها ريخته بودند و قاطعانه ميگفتند كه در انتخابات تقلب شده است و انتخابات باطل است. اما من قاطعانه نگفتم كه تقلب شده است ولي گفتم ترديد دارم و چطور ميشود ميليونها نفر به خيابانها بريزند و ترديد نكرد.
وي با بيان اينكه راه درست آن بود كه ما فكر كنيم و ترديدها را پاسخ دهيم، افزود:راه حلي را كه من با تجربه 50 سالهام را ارائه دادم اين بود كه زندانيها را آزاد كنيد و از آسيبديدههاي حوادث پس از انتخابات دلجويي كنيد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: اگر همين قانون را همه بپذيرند و به آن عمل كنند نه معترضين و نه كساني كه مقابل معترضين بودند اينگونه عمل نميكردند و اگر قانون اجرا بشود اينكه در برخي از دانشگاهها مشاهده ميشود كه دانشجويان نميگذارند مسئولان صحبت كنند و با شعار و زدن وي در جلسه سخنراني آن مسئول اخلال ايجاد ميكنند، اين مسئله هم حل ميشد.
هاشمي با اشاره به اينكه حكومت پول دارد، نيرو و رسانه دارد و ميتواند با اين ابزار در خيابانها آدم جمع كند، تصريح كرد: حكومت بسيج و سپاه دارد و اين طرفيها هم استاد، دانشجو، نخبه، كارگر و مدير دارند و من نظرم اين است كه ما بايد درگيريهاي خياباني را با آزاد كردن رسانهها به رسانهها بكشانيم و احزاب و رسانهها را طبق قانون آزاد كنيم.
وي افزود: بايد اجازه دهيم صاحبنظران بيايند در رسانهها بحث كنند و مسائل مورد نظر خود را در مناظرهها به بحث بگذارند تا مردم به آنها گوش بدهند. اگر منطق باشد و به مردم آگاهي بدهيم ديگر مردم از دو طرف فريب نميخورند.
رئيس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اينكه جامعهاي كه 3 الي 4 ميليون دانشجو دارد نميتواند با فريب اداره شود، تصريح كرد: خانمها تا امروز مجال نداشتند كه اقدامي كنند و الان اكثريت دانشگاهها را اشغال كردهاند، در حال حاضر در تجمعات نميشود با خانمها با خشونت برخورد كرد و من از آن ميترسم كه اين قضايا به دبيرستانها، خانمها و كارگاههاي توليدي برسد و نظام بايد بپذيرد و بحثها را باز بگذارد.
هاشمي با بيان اينكه حضرت علي(ع) زماني كه انتقادات از ايشان زياد شده بود و يك نفر هنگام سخنراني ايشان در مسجد به امام بدگويي كرد، امام(ع) به اطرافيان خود فرمودند كه آن شخص را رها كنيد و اگر او بدگويي كرده شما هم به او بدگويي كنيد و وي را نزنيد، افزود: ما بايد به بچههاي خوبمان، با اساتيدمان طوري رفتار كنيم كه آنها احساس بيپناهي در ابراز عقيده خود نكنند.
وي با بيان اينكه صدا و سيما يكطرفه است و چرا نبايد روزنامههاي منتقد آزاد باشند درحالي كه روزنامههاي حكومتي خيالشان راحت است، تاكيد كرد: اطلاعرساني امروز مانند سابق نيست، اگر حرف كوچكي را در خيابان بزنيد و يا اينكه يك كاري را در خيابان بكنيد فيلم آنرا گرفته و به رسانههاي خارجي ارسال ميكنند و همينگونه است كه مردم اخبارشان را از BBC ميگيرند و بعد هم اين مسائل را به نام اسلام و امام تمام ميكنند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: درحال حاضر خبرها توسط رسانههاي اجنبي زودتر به دست مردم ميرسد تا رسانههاي خود ما.
هاشمي افزود: هيچكس نميتواند فكر كند كه سانسور در جامعه ما جواب ميدهد. اگر رسانهها آزاد باشند و مردم قانع شوند ديگر هيچ جواني به خيابانها نميآيد، پس اولا همه بايد در چارچوب قانون حركت كنيم، دوما آزادي زندانيان و دلجويي از آسيبديدگاه كه آقا نيز به اين مسئله عمل كردند و سوما آزاد كردن رسانهها در چارچوب قانون، بايد به اين سه مسئله عمل شود.
وي افزود: امروز اكثريت جامعه ما استدلال را ميفهمند، مشكلي كه من امروز خيلي از آن غصه ميخورم اين است كه هم دولت و هم برخي از مبلغان خام حرفهايي ميزنند و همه را به پاي رهبري ميگذارند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: دولت ميگويد زندانيها كار ما نيست، سپاه هم ميگويد ما فرمانبرداريم، اما فرمان را آن جو كه ميخواهند ميبرند نه آن جور كه آقا ميخواهد.
هاشمي افزود: يكبار با مقام معظم رهبري بوديم كه خبر رسيد كه شخصي را زنداني كردند كه آقا در واكنش به اين اقدام به من گفتند كه مامورين ما اگر خودشان يك روز هم به زندان ميرفتند اينگونه عمل نميكردند.
وي تصريح كرد: بنده الان 60 سال است كه رهبري را ميشناسم و ايشان همانگونهاي است كه گفتم. من راهكارهاي برون رفت از وقايع اخير را همان مسائلي ميدانم كه در نماز جمعه اعلام كردم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به دانشجويي كه درباره مهدي فرزندش سئوال پرسيده بود اظهار داشت: مهدي ما رفته خارج و خيالش از پروندههايش راحت است، مهدي بارها به ديوان محاسبات رفته است اما مجلس با وارد شدن به آن قضيه وي را مبرا دانسته است. هاشمي ادامه داد: وزارت اطلاعات اعلام كرده است دو سال روي پرونده مهدي كار كرده است و وزارت نفت هم گفته مهدي ما مبرا است.
وي در بحث ماجراي استات اويل نروژ تصريح كرد: در آن ماجرا كه برخي از دانشجويان شلوغبازي كردند و قضيه به مجلس كشانده شد ماجرا اين بود كه در داخل استات اويل چند نفر بازي در آورده بودند و بين خودشان پولهايي را رد و بدل كرده بودند و همه را به گردن مهدي انداخته بودند درحالي كه پشت اين قضيه اسرائيل بود و ميخواست ما را خراب كند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: من مطمئنم كه مهدي در اين انتخابات هيچ دخالتي نداشت و در هيچ يك از اغتشاشات و در هيچ نقطهاي نبوده است. او فقط تنها دخالتي كه كرده بود اين بود كه تجربه خودشان را در كميته صيانت از آرايي كه در مجلس خبرگان خوب جواب داده بود به ديگران انتقال داد. وگرنه مهدي ما پول ندارد كه به بقيه بدهد.
هاشمي در رابطه با سفر مهدي هاشمي به خارج از كشور گفت: مهدي به سفر كاري رفته است و اين نيز مسئله عادي بوده است، ما 6 دانشگاه در خارج داريم كه الان مهدي رفته به لندن و بيروت براي سركشي درحالي كه بقيه دانشگاهها را هم هنوز سركشي نكرده است.
وي ادامه داد: الان هم در زنگبار هم زميني گرفتهايم كه بايد در آن دانشگاه بسازيم و هنوز كارهاي ارمنستان و تاجيكستان و دبي نيز مانده است.
رئيس مجلس خبرگان رهبري تاكيد كرد: مهدي دائما ميخواهد بيايد ولي من به او ميگويم نيايد و كارهايش را انجام بدهد، جالب اينكه هيچ دادگاهي تا امروز به وي احضاريه نداده و مهدي نيز هر وقت كه لازم باشد ميآيد. الان هم رفته است دكترا ثبت نام كرده است و قرار است رسالهاش را در يكي از دانشگاههاي خارج از كشور بگذراند.
در اين قسمت از جلسه ايوب توكليان دبير سابق جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي مشهد و عضو شوراي مركزي اين تشكل دست خود را براي پرسيدن سئوال از هاشمي بلند كرد كه هاشمي به وي اجازه پرسيدن سئوال را داد و توكليان خطاب به هاشمي گفت: آقاي هاشمي فرداي قيامتي هم است و اين مسئله آن روز مشخص ميشود.
توكليان ادامه داد: آقاي هاشمي در لابلاي صحبتهاي شما احساس كردم كه شما فكر ميكنيد كه دانشگاهيان در صف اول معترضين هستند، اما من با تحليل شما موافق نيستم و همانگونه كه در زمان قبل از انتخابات در دانشگاه فردوسي مشهد نظرسنجي صورت گرفت و 55 درصد از دانشجويان به احمدينژاد راي دادند الان نيز فضاي دانشگاهها همانگونه است.
وي تاكيد كرد: آقاي هاشمي آيا در زمان رياست جمهوري شما رسانهها جرأت انتقاد داشتند؟ و اگر توصيهاي به رئيس صدا و سيما داريد، آيا اجازه ميدهيد صحبتهاي موسوي، رهنورد و كروبي كه مصاحبههاي را با رسانههاي بيگانه داشتهاند در صدا و سيما پخش شود؟
دبير سابق جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي مشهد ادامه داد: امام فرمودند فقط نظام اسلامي از اوجب واجبات است. يك سري اسناد و شواهدي وجود دارد كه نشان ميدهد كه احتمال انجام كودتاي مخملي در كشور بوده است، آيا بحث وحدت با كساني كه انقلاب را قبول ندارند درست است؟
هاشمي رفسنجاني در پاسخ گفت: من نگفتم كه عدهاي بيايند و در مناظرهها هرچه ميخواهند بگويند، من گفتم در چارچوب قانون بيايند و صحبت كنند.
وي ادامه داد: من الان بحث اين دولت و آن دولت را ندارم در زمان من مگر چند روزنامه بود؟ روزنامه سلام تقريبا هر روز همه چيز را زير سئوال ميبرد اما من هيچ چيز نميگفتم تا اينكه اين روزنامه وارد فازي شد كه ديگران آنرا تعطيل كردند. كسان ديگر نيز در مجلس حرفهايي ميزدند اما من هميشه موضع فعلي را ميگرفتم و به اعتقاد من اين صفبنديها به مصلحت نظام نيست. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: اينكه داخل دانشگاهها چه جوي است من اطلاعي ندارم اما اينگونه به من اطلاع ميدهند اما من چون در دانشگاهها نيستم زياد اطلاعي در اين باره ندارم.
در اين قسمت از جلسه يكي از دانشجويان دانشگاه آزاد بلند شد و گفت نه بيشتر دانشجويان معترض هستند كه در اين هنگام برخي دانشجوياني كه در اين جلسه حضور داشتند گفتند كه اينها همه دانشگاه آزادي هستند و از خودتان وگرنه در دانشگاههاي سراسري اين شرايط نيست. اين جلسه از ساعت 15:50 الي 16:40 به طول انجاميد.