سرمه با رنگ سياهي که به پشت پلک؛ مژه و ابرو مي بخشد، جلوه و گيرايي چشم را بيشتر مي کند، به همين منظور براي مقاصد آرايشي...

دکترکيارشي: سرب موجود در سرمه هاي صنعتي سلامتي چشم را به خطر مي اندازد
دکتر کيارش قزويني ميکروبيولوژيست گفت: سرمه با رنگ سياهي که به پشت پلک؛ مژه و ابرو مي بخشد، جلوه و گيرايي چشم را بيشتر مي کند، به همين منظور براي مقاصد آرايشي استفاده مي شود و اين ماده از ابزار آرايشي زنان در منطقه خاورميانه و بين النهرين بوده است.
به اعتقاد وي، برغم وجود خط چشمهاي متعدد در بازار، هنوز اين ماده به دلايل متعددي نظير باورهاي سنتي و سلايق مختلف کاربرد زيادي دارد.
دکتر قزويني در ادامه توضيح داد: سرمه دوده سياه جمع شده حاصل از سوختن فندق، بادام و يا ديگر دانه هاي روغني است که در گذشته اين دوده سياه از چراغ پيه سوز، روغن کنتو، کرچک و در مواردي روغن حيواني تهيه مي شده است.
وي همچنين اظهار کرد: گر چه اکنون سرمه هاي صنعتي تهيه شده در شرايط مناسب بهداشتي در دسترس مي باشد، اما در بيشتر موارد اين ماده به صورت سنتي و خانگي تهيه مي شود و مي تواند داراي آلودگي هاي ميکروبي زيادي باشد که التهاب و قرمزي چشم را در پي دارد و در مواردي سبب عفونت آن مي شود.
دکتر قزويني با اشاره به اينکه شرايط نگهداري بهداشتي سرمه در سرمه دان نيز بسيار مهم است، افزود: چون اين وسيله مي تواند محلي براي رشد وتکثير باکتريها و ميکروبها باشد، در نتيجه امکان آلودگي را به شدت افزايش مي دهد.
اين استاد دانشگاه در ادامه تأکيد کرد: نبايد سرمه را به چشم نوزادان کشيد، همچنين بايد توجه کرد که در بزرگسالان نيز اين ماده داخل چشم وارد نشود، چون سرب در نسوج بدن جمع مي شود و بيشترين اثر سمي خود را بر روي مغز و اعصاب اعمال مي کند.
دکتر قزويني در ادامه يادآوري کرد: در صورتي که براي تهيه اين ماده از املاح سرب استفاده شده باشد، کاربرد اين ماده آرايشي براي سلامتي بسيار زيان آور خواهد بود.
اين پزشک متخصص همچنين هشدار داد، در مواردي استفاده از سرمه سبب حساسيت چشمي در فرد خواهد شد که علايم آن به صورت قرمزي، خارش،اشک ريزش و پوسته شدن سطح پلک نمايان مي شود.
وي در ادامه از خانواده ها خواست در صورت بروز هر گونه مشکلي پس از کشيدن سرمه، در اولين فرصت با پزشک متخصص مشورت کنند.