کد خبر:۲۷۷۵
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۸۸ - ۲۰:۱۵
تعداد بازدید: 2829
print نسخه چاپی
send ارسال به دوستان
saveذخیره
مصرف زولبيا و باميه در سحري باعث سرگيجه و گرسنگي مي‌شود
در وعده سحر بايد از مصرف زولبيا و باميه خودداري شود زيرا به دليل افزايش بيش از حد قند خون و افزايش ترشح انسولين در خون باعث سرگيجه و گرسنگي در طول روز مي‌شود.
يك متخصص تغذيه گفت: در وعده سحر بايد از مصرف زولبيا و باميه خودداري شود زيرا به دليل افزايش بيش از حد قند خون و افزايش ترشح انسولين در خون باعث سرگيجه و گرسنگي در طول روز مي‌شود.

مرتضي صفوي افزود: مصرف مواد غذايي شيرين (نظير زولبيا و باميه) به سبب چربي و مضرات غذايي خاص آن توصيه نمي‌شود.

وي گفت: در وعده سحر بايد از مصرف زولبيا و باميه به علت شيريني بالا آن خودداري شود به دليل افزايش بيش از حد قند خون كه باعث افزايش ترشح انسولين در خون مي‌شود كه باعث سرگيجه و گرسنگي در طول روز مي‌شود. مي‌توان براي ثابت نگه داشتن قند خون از خرما استفاده شود.

اين متخصص تغذيه اضافه كرد: هنگام افطار توصيه مى‌شود زولبيا يا باميه به مقدار كم مصرف شود چرا كه مصرف بيش از حد آن به خاطر استفاده از روغن، كره و ماست و ادويه‌هاي مختلف در تركيبات اين نوع شيرينى و عدم اطمينان كافى به منابع مذكور ممكن است باعث مسموميت‌هاى غذايى شود كه علاوه بر آن مصرف بيش از حد زولبيا و باميه با توجه به اينكه اشتها را كاهش مى‌دهد باعث عدم مصرف مواد مورد نياز ديگر مى‌شود.

صفوي افزود: كالري بالاي زولبيا و باميه به علت داشتن قند و روغن فراوان زمينه‌ساز چاقي و اضافه وزن است و ضمن اينكه از نظر تغذيه‌اي، مصرف زياد زولبيا و باميه موجب كاهش اشتها و حذف وعده اصلي غذا و در نتيجه كمبود‌هاي تغذيه‌اي به ويژه ريزمغذي‌ها مي‌شود.

وي گفت: زولبيا و باميه از مواد اوليه (روغن، شكر، آرد، تخم مرغ، ماست، آب، گلاب و زعفران) مورد تاييد وزارت بهداشت و با كيفيت مناسب بايد استفاده شود كه مواد اوليه و محصول توليدي را در محلي خشك، خنك، سرپوشيده و بهداشتي نگهداري و در تهيه آنها از روغن مخصوص سرخ كردني استفاده شود.

اين متخصص تغذيه اضافه كرد: در زمان سرخ كردن از حرارت با شعله بالا خودداري شود و از سرخ كردن بيش از اندازه زولبيا و باميه در روغن تا حد تغيير رنگ قهوه‌اي و سوختن آن بايد خودداري كنند.

صفوي گفت: با مشاهده تغيير رنگ روغن از مصرف دوباره آن خودداري و از قراردادن طولاني‌مدت روغن در مجاورت هواي آزاد بايد خودداري شود. روغن باقيمانده در ظروف مخصوص سرخ كردن زولبيا و باميه را بايد در انتهاي طبخ دور بريزند و از مصرف دوباره آن در هرگونه محصول قنادي ديگر پرهيز كنند.

اين متخصص تغذيه افزود: در صورت مشاهده ذرات سوخته شده از مواد باقيمانده زولبيا و باميه‌اي كه قبلاً در داخل روغن سرخ شده، سريع اقدام به خارج كردن آنها كنند، ظروف طبخ زولبيا و باميه روزانه پس از استفاده كاملاً شسته، تميز و گندزدايي شوند و از قرار دادن زولبيا و باميه در پشت شيشه و مجاورت نور خورشيد خودداري شود.

وي اضافه كرد: براي جلوگيري از آلودگي محصول توليد شده، لازم است در محل عرضه روي آن با سلفون تميزي پوشيده شود، از تخم‌مرغ شكسته و لمبه‌اي استفاده نشود. توصيه مي‌شود از تخم‌مرغ بهداشتي نشان‌دار استفاده و واحدهاي قنادي عرضه‌كننده زولبيا و باميه، براي بسته‌بندي بايد از انبرك و يا دستكش يك بار مصرف استفاده كنند.

صفوي افزود: جعبه‌هاي زولبيا و باميه بايد داراي پروانه بهداشتي و مهر استاندارد باشد، از برگرداندن روغن مصرف شده به ظروف اصلي خودداري كنند، استعمال دخانيات در هنگام تهيه و فروش زولبيا و باميه ممنوع است و رعايت بهداشت فردي (پوشيدن روپوش سفيد و تميز، استفاده از كلاه و دستكش) در محل تهيه زولبيا و باميه الزامي است.


مصرف ليموترش در وعده سحر از تشنگي در طول روز پيشگيري مي‌كند

يك متخصص تغذيه گفت: براي پيشگيري از تشنگي در طول روز علاوه بر خوردن مايعات و آب در وعده غذايي سحر، خوردن ليموترش توصيه مي‌شود.

علي شمس نورايي در گفت‌و‌گو با فارس، افزود: سوءهاضمه و مشكلات گوارشي در ماه مبارك رمضان شيوع بالايي دارد و علائمي مثل سوزش سردل، ترش كردن، دردهاي شكمي، يبوست، نفخ و تهوع اغلب در افرادي ديده مي‌شود كه معمولاً قبل از ماه رمضان و در ايام عادي نيز به اين مشكلات مبتلا هستند.

وي گفت: حتي در بسياري از بيماران گوارشي ملاحظه شده است كه با رعايت و اصلاح برنامه رژيم غذايي در ايام روزه‌داري بسياري از مشكلات اين بيماران بهبود مي‌يابد. مصرف ليموترش نيز در وعده سحر در كنار نوشيدن مايعات از تشنگي در طول روز پيشگيري مي‌كند.

اين متخصص تغذيه افزود: مشكلات گوارشي و سوء هاضمه كه با رعايت رژيم غذايي، كاهش استرس، قطع استعمال سيگار و عدم مصرف مواد محرك مثل غذاهاي چرب و ادويه‌دار، فست‌فودها و كاهش مصرف قهوه و چاي پررنگ بهبود مي‌يابند و منعي بر روزه‌داري در ماه مبارك رمضان نيست.

شمس نورايي گفت: بيماران مبتلا به زخم‌هاي گوارشي مثل زخم معده و اثني‌عشر براي روزه گرفتن بايد با پزشك خود مشورت كنند چون روزه‌داري منجر به تشديد ترشح اسيد معده، فعال شدن زخم و بروز خونريزي مي‌شود و در افرادي كه زخم معده آنها كنترل شده و هيچ گونه علائمي مثل درد شكمي و سوزش سردل ندارند با رعايت رژيم غذايي و مصرف دارو با نظر پزشك معالج خود مي‌توانند روزه بگيرند.
Bookmark and Share
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۸۸/۰۶/۰۴
0
1
اين همه مسايل سرگيجه آور حالا زولبيا و باميه هم اضافه شد . كم كم ...
نظرات بینندگان:
نام:
ایمیل:
* نظر: