کد خبر:۲۱۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۳:۴۳
تعداد بازدید: 3559
print نسخه چاپی
send ارسال به دوستان
saveذخیره
بيماران قلبي از پياده‌روي در سطوح شيب‌دار خودداري كنند
يك متخصص فيزيولوژي ورزش تاكيد كرد: بيماران قلبي بهتر است از پياده‌روي در سطوح شيب‌دار خودداري كرده و به جاي آن در سطوح صاف اقدام به انجام اين كار كنند.
يك متخصص فيزيولوژي ورزش تاكيد كرد: بيماران قلبي بهتر است از پياده‌روي در سطوح شيب‌دار خودداري كرده و به جاي آن در سطوح صاف اقدام به انجام اين كار كنند.

دكتر جعفري در گفت‌وگو با ايسنا اظهارداشت: از آنجايي كه تعريق به قلب فشار مي‌آورد و احتمال آسيب قلبي در بيماران مبتلا به ناراحتي قلبي را افزايش مي‌دهد، بنابراين بيماران قلبي نبايد در دماي بالاي 37 درجه پياده‌روي كنند.

وي پياده‌روي را بهترين ورزش دانست و تصريح كرد: مي‌توان براي هر كس در هر سن و هر جنسيتي تحت شرايطي آن را توصيه كرد حتي بيماران قلبي، افراد مبتلا به پرفشار خوني و مبتلايان به ديابت نوع دو مي‌توانند با رعايت برخي شرايط آن را انجام دهند.

دكتر جعفري در خصوص فعاليتهاي مؤثر در كاهش ميزان چربي گفت: آنچه كه براي كاهش چربي توصيه مي‌شوند فعاليتهايي هستند كه انرژي بيشتري را مصرف كرده و تعادل انرژي را به سمت كاهش دريافتي و افزايش مصرف پيش برند.

وي افزود: فعاليتهايي كه به مدت 30 دقيقه و با استفاده از توده عضلات بزرگ صورت مي‌گيرند در كاهش چربي بسيار موثر هستند.


--------------------


كم كردن وزن خطر بروز بيماري قلبي را تا 40درصد كاهش مي‌دهد

يك متخصص تغذيه گفت: كاهش وزن در افراد چاق خطر بروز بيماري‌هاي قلبي را 30 تا 40درصد كاهش مي‌دهد.

محمود اطروشي در گفت‌و‌گو با فارس افزود: شايد اگر10 سال پيش فردي به علت درد يا ناراحتي قلبي به پزشك مراجعه مي‌كرد. اولين سؤال پزشك سن بيمار بود كه معمولاً اگر سن فرد زير 45 تا 50 سال باشد. احتمال وجود بيماري قلبي‌ و ‌عروقي در فرد را بسيار پايين مي‌دانستند.

وي گفت: امروزه سكته‌هاي قلبي و بيماري‌هاي مرتبط با آن حتي در سنين 20 تا 30 سالگي نيز اتفاق مي‌افتد. آمارهاي اخير هم نشان مي‌دهد كه در سال 1910 فقط 10درصد مرگ و ميرها به علت بيماري‌هاي قلبي و عروقي بوده است. در سال 2000 ميلادي اين رقم به 50 درصد رسيد و پيش‌بيني مي‌شود در سال 2020، 75 درصد مرگ و ميرهاي جهان به علت مشكلات قلبي و عروقي باشد.

اين متخصص تغذيه افزود: علل افزايش مرگ و ميرها ناشي از بيماري‌هاي قلبي و عروقي را مي‌توان كم تحركي، تغذيه نامناسب، بدخوري، علل جانبي نظير استعمال سيگار، استرس‌هاي شغلي، اجتماعي و ديابت دانست.

اطروشي اضافه كرد: شايع‌ترين علت بيماري‌هاي قلبي و عروقي را مي‌توان چاقي و اضافه وزن دانست. چاقي را مادر همه بيماري‌ها مي‌نامند. چاقي سيبي شكل يا شكمي در آقايان رايج‌تر و خطرناك‌تر است. به همين دليل بيشتر بيماري‌هاي قلبي و دستگاه گوارش در آقايان بروز بيشتري نسبت به خانم‌ها دارد. تحقيقات نشان داده است كه كاهش وزن معادل 3 تا 5 كيلوگرم در افراد چاق خطر بروز بيماري‌هاي قلبي را 30 تا 40 درصد كاهش مي‌دهد. اين ‌آمار بيانگر تاثير كاهش وزن و رژيم‌هاي غذايي در كنترل اين بيماري است.

وي در خصوص رژيم غذايي در بيماران قلبي افزود: اولين نكته در اين بيماران به خصوص افراد چاق، كاهش كالري دريافتي از غذاها است كه اين كاهش كالري را مي‌توان با كاهش حجم غذا به خصوص غذاهاي حاوي كربوهيدارات نظير برنج، نان، سيب‌زميني، ماكاروني همچنين چربي‌ها و افزايش مصرف غذاهاي كم انرژي نظير سبزي‌ها و ميوه‌ها صورت دارد.

اين متخصص تغذيه گفت: علاوه بر آن سس‌ها، شيريني‌ها، روغن حيواني، گوشت قرمز، جگر، دل، قلوه و چربي‌هاي اشباع، بيشتر در روغن‌هاي جامد كره، روغن‌هاي حيواني، چربي‌هاي گوشت و كره‌ي گياهي وجود دارد كه در افراد بيمار بايد غذاهاي فوق بر مقدار خيلي محدود و كنترل شده مصرف شود.

اطروشي اضافه كرد: بيماران قلبي بايد روغن‌هاي گياهي نظير كنولا، كلزا، سويا، زيتون، آفتابگردان، ذرت و روغن ماهي با داشتن امگا 3 و روغن‌هاي گياهي نظير روغن زيتون، گردو و هسته‌ انگور به دليل داشتن اسيد اولئيك بالا باعث كاهش كلسترول بد خون LDL مي‌شود مصرف كنند. ماده غذايي ديگري كه در اين بيماران بايد مورد توجه قرار بگيرد نمك است كه بايد به مقدار كم مصرف شود.

وي افزود: چيپس، پفك، خيار شور و فرآورده‌هايي نظير سوسيس، كالباس، كنسروها، غذاهاي آماده و دودي و برخي بيسكوئيت‌ها وجود دارد. به دليل وجود نمك در اين مواد به علت اينكه فشار خون را افزايش مي‌دهد، بايد مصرف آن را محدود كرد. در برخي شرايط حاد بيماري‌هاي قلبي حتي بايد مصرف برخي سبزي‌هاي حاوي سديم نظير اسفناج، هويج، چغندر، كنگر، ريواس و شلغم نيز محدود شوند.

اطروشي گفت: مصرف غذاهاي حاوي فيبر نظير سبزي‌ها، ميوه‌ها، حبوبات، جوانه گندم و جو در اين بيماران بايد مصرف شود. طي تحقيقات اخير اثرات مثبت مصرف مكمل‌هاي كليسم، ويتامين C، B، E و امگا 3 ثابت شده است اما دوز مصرفي بايد توسط پزشك تنظيم شود.
Bookmark and Share
نظرات بینندگان:
نام:
ایمیل:
* نظر: