کد خبر:۱۷۰۵
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۰:۰۰
تعداد بازدید: 3229
print نسخه چاپی
send ارسال به دوستان
saveذخیره
غذاهاي گران قيمت قطب جنوب
از گذشته مشهور بوده روزي خواهد رسيد که بشر براي سير کردن خود از هيچ جنبنده يي روي زمين نمي گذرد. نگاهي به منوي غذاهاي مشهور جهان
از گذشته مشهور بوده روزي خواهد رسيد که بشر براي سير کردن خود از هيچ جنبنده يي روي زمين نمي گذرد. نگاهي به منوي غذاهاي مشهور جهان اين مطلب را به خوبي نشان مي دهد. بعد از ميمون ها، توله سگ ها، سوسک ها و قورباغه ها اين بار نوبت حيوانات قطبي است که به غذاي گران قيمت منوي رستوران هاي مشهور تبديل شوند. اما در قطب جنوب اوضاع به شکل ديگري پيش مي رود. در اين سردترين نقطه کره زمين مغز تازه شيرهاي دريايي، تخم پنگوئن ها و گوشت گريل شده قره غازها خوراک اصلي و محبوبي در بين ساکنان و ميهماناني است که هر روز بر تعدادشان اضافه مي شود. آلن شروود که مشهورترين سرآشپز منطقه متعلق به بريتانياي روترا است مي گويد آنها تقريباً چاره يي جز اين کار ندارند؛« شما ناچار هستيد از هر چه در مغازه هاي اين اطراف پيدا مي شود استفاده کنيد؛ غذاهاي يخ زده، غذاهاي کنسرو شده و در بدترين حالت غذاهاي خشک شده.

ما در حال حاضر بايد از پياز خشک شده استفاده کنيم چون تازه اش را تمام کرده ايم. نمي توانيم هر لحظه که اراده کنيم بيرون برويم و يک کيلو پياز تازه بخريم. اينجا قطب جنوب است.» مواد مورد نياز منطقه روترا سالي دوبار- در دسامبر و مارس- توسط کشتي به اين محل حمل مي شود و علاوه بر آن پروازهاي گاه و بيگاهي از شيلي هم مي آيد که براي ساکنان نعمت بزرگي است. از سال 1959 با تصويب اينکه اين منطقه جزء مناطق حفاظت شده است، شکار و خوردن حيوانات وحشي ممنوع اعلام شد. سال ها در روترا شيرهاي دريايي را به عنوان غذايي براي سير کردن سگ ها شکار مي کردند. اما چند سال بعد انتشار کتاب آشپزي توسط تعدادي از آشپزهاي مشهور بريتانيا نشان داد گويا چنين قوانيني در قطب آنقدر که بايد اهميت ندارد. در بخش هايي از اين کتاب دستورالعمل درست کردن املت با تخم پنگوئن يا نحوه پختن قلب شير دريايي به تفصيل توضيح داده شده بود. يکي از نويسندگان اين کتاب که نامشان مطرح نشده، در مقدمه نوشته بود؛« مغز شير دريايي... اين يکي از لذيذترين و فراوان ترين ها در قطب است و تقريباً از زماني که من سرآشپز بوده ام تمام مشتريانم از خوردن آن لذت برده اند.»در هر حال هنوز هم همان غذاها در آشپزخانه هاي بزرگ روترا پخته مي شود. شروود 49 ساله 7 تابستان قطبي است که کارش را در روترا آغاز کرده است.

او در فواصل بازگشت به انگليس، در رستورانش غذاهاي قطبي را براي تمام مشتريان سرو کرده و عجيب آنکه اين غذاها چنان محبوبيتي يافته اند که آوازه آن به گوش خانواده هاي سلطنتي اروپا هم رسيده است. آنقدر که در ماه فوريه ويليام الکساندر پادشاه هلند و همسرش ماکسيما از حالا براي يک وعده غذاي مخصوص در رستوران قطبي شروود جا رزرو کرده اند.منبع:رويترز
Bookmark and Share
نظرات بینندگان:
نام:
ایمیل:
* نظر: