در ايران همانند همه کشورهاى جهان مرگ بر اثر بيمارى هاى عروقى رتبه اول را دارد. اگر بيمارى عروقى را شامل سکته هاى قلبى و مغزى بدانيم به طور قطع در تمام جوانب اين آمار رتبه اول را نشان مى دهد.

يک فوق تخصص قلب و عروق مي گويد: ميانگين سنى سکته قلبى در ايران به شدت پائين آمده است . دکتر منوچهر قاروني، عضو هيات علمى دانشگاه علوم پزشکى تهران در گفت وگو با ايسنا با اشاره به اين که ميانگين سن سکته قلبى در ايران در گذشته حدود 80 تا70 سال بوده است، اظهار کرد: اما در حال حاضر ميانگين سنى سکته قلبى 40 تا 35 سال است که رقم بسيار پائينى محسوب مىشود.
وى با اشاره به اين مطلب که بسته و تنگ شدن عروق قلبى شايعترين عامل سکته در ميان ايرانيان است، اضافه کرد: در گذشته در برابر هر 5 مرد يک زن دچار سکته قلبى مىشد اما امروزه در برابر هر 2 مرد يک زن دچار سکته قلبى مىشود.
دکتر قارونى در ادامه عدم ثبات زندگى اجتماعى و اقتصادي، مشکلات شهرنشيني، فراموش کردن فعاليت بدنى و تغذيه نامناسب را از عوامل مهم ابتلا افراد به بيمارى هاى قلبى عروقى عنوان کرد و افزود: از زمانى که الگوى زندگى افراد تغيير کرده بيمارىهاى قلبى عروقى نيز افزايش يافته است.تغيير نوع بازى و استفاده زياد از غذاهاى آماده، کودکان را در معرض خطر بيمارىهاى قلبى قرار داده است.
اين فوق تخصص قلب و عروق با انتقاد از تغيير نوع بازى کودکان امروزى و استفاده زياد آنها از کامپيوتر گفت: کودکان امروزى به دليل تغيير نوع بازى و استفاده زياد از غذاهاى آماده و فست فودها دچار اضافه وزن شده و ادامه اين روش زندگى به تنگى عروق کرونر (رگ هاى تغذيه کننده قلب) و در نتيجه سکته قلبى منجر مىشود.
دکتر قارونى با بيان اين که سکته قلبى بعد از تصادفات، عامل دوم مرگ و مير مردم ايران را تشکيل مى دهد، گفت: به دليل اهميت بيمارى هاى قلبى در ايران مسئولان حتماً بايد يک روز را به عنوان روز ملى قلب معرفى کرده و به ارتقاى آگاهىهاى مردم کمک کنند.